Anna Ejemo

PLANERA FÖR BRÖLLOP PÅ RÅNÄS SLOTT

RÅNÄS SLOTT OCH BRÖLLOPSSVITEN

Jag har haft äran att få fotografera fler bröllop ute på Rånäs slott, därför har jag bra koll på slottet så väl som omgivningen och dess miljö. Rånäs är en plats jag med glädje återkommer till varje år.
Personalen är fantastisk och det är få platser som håller så jämn och hög service.

Något jag tycker utmärker Rånäs är också deras vackra bröllopssvit längst upp i slottet. Att starta dagen med att fota förberedelserna i den vackra sviten är ljuvligt, där kommer också ljuset in så fint. 

FIRST LOOK I RÅNÄS SLOTTS VACKRA TRÄDALLÈ

För dem som söker en ’privat’ och romantisk plats för sin first look fotografering på Rånäs slott, tycker jag att trädallèn är en alldeles perfekt plats. Med solens strålar som smyger sig genom trädkronorna skapas en naturlig scen för en av de mest känsloladdade stunderna av dagen.
brudpar står tillsammans i bröllopskläder framför rånäs slott på gräsmattan

UTOMHUS VIGSEL PÅ RÅNÄS SLOTT ELLER I NÄRLIGGANDE KYRKA

Önskar man ha utomhusceremoni i närhet till naturen är Rånäs slott perfekt. Enklast skulle platsen benämnas som en liten ö, precis intill slottet. Och med en liten bro över vattnet kommer man till den lilla ön som är omringad av lummig grönska och vackra ståtliga träd. På de flesta vigslar jag har fotat på Rånäs slott så har blomblad vackert markerat bron väldigt vackert och en blomsterbåge prytt vigselplatsen.
Om man inte vill gifta sig utomhus är min varmaste rekommendation någon av de närliggande kyrkorna, Fasterna kyrka eller Rimbo kyrka.

MINGEL MED UTOMHUSBAR OCH GRUPPBILDER

Jag är definitivt den där fotografen som älskar att smyga runt och dokumentera brudskål och mingel. Det är en härlig stämning och alla nerver är som bortblåsta. Bröllopsparet minglar runt bland alla sina gäster och skrattar. Allt är så fint, känslan är total och detta älskar jag. Minglet är också ett bra tillfälle att få med alla gästerna på bild. Samt ta lite gruppbilder tycker jag är en väldigt fin idé. Med hjälp av toastpar som samlar ihop familjemedlemmarna eller brudföljet som ska fotas tillsammans med paret.

BRÖLLOPSMIDDAG I SLOTTETS VACKRA MATSAL

Beroende på gästantalet kan dukningen med bord etc se lite olika ut. Jag har fotat flertalet bröllop på Rånäs och därmed många olika dukningar. Vissa har runda bord, andra långbord i olika konstellationer. Och bäst är givetvis att ta hjälp här av Rånäs egna personal på plats som vet vad som blir bäst för just er. Men för bröllop och andra större tillställningar så är det den stora matsalen ’Galleriet’ med upp till 100 sittande gäster som gäller.

Att sedan fotas under golden hour är något jag egentligen alltid gör med mina bröllopspar, det brukar oftast passa fint att ta 10-15 minuter mitt i middagen med hänsyn till körschemat som jag har koll på tillsammans med slottets personal och er toastmaster/toastmadame.
Detta är något vi kan planera upp precis så ni får som ni önskar det, om det är så att jag blir eran bröllopsfotograf.
 

Om det är så att ni sitter med planeringen för erat bröllop vill jag främst säga GRATTIS till kärleken och nu bröllopsplanering, wow det är stort och såklart ska det firas på det allra bästa sätt som passar er och era visioner och drömmar. Om ni dessutom gillar mina bilder och önskar få veta mer om mig och om jag är ledig, så kontakta mig är nedan så ser vi om jag är tillgänglig på erat datum.


PLANERAS DET BRÖLLOP?

HÖR AV ER VETJA.

2 svar