Anna Ejemo

SLOTTSBRÖLLOP PÅ RÅNÄS SLOTT STOCKHOLM

brudpar kysser varandra framför en bil vid rånäs slott
Rånäs Slott! Ett av mina favorit platser när det kommer till er som önskar ett slottsbröllop i närheten av Stockholm. Rånäs slott ligger beläget mellan Stockholm och Norrtälje, med närhet till två kyrkor men också arrangerar utomhus vigslar på slottet i den vackra miljön som omringar slottet.
 
Men utöver själva bröllopsdagen på Rånäs slott, finns också möjligheten att ha hela bröllopshelgen på slottet! Du och dina gäster kan bo kvar och njuta av den lyxiga atmosfären ännu längre. Det är som en mini-semester fylld med kärlek och glädje – vad mer kan man önska sig?
 
Jag är inte bröllopsfotografen som fotat flest bröllop ute på Rånäs slott, men jag har fotat ett gäng där och kan både slottet, miljön och närliggande platser väldigt väl. Har god kontakt även med slottets fasta personal och det är en ren fröjd att få möjligheten att återkomma dit och föreviga nya bröllop åt nya par.
 
 
brudtärnor i gröna klänningar håller om bruden i vit klänning
Det var en dag fylld av glädje och kärlek när de underbara E och F bestämde sig för att fira sin eviga kärlek på det förtrollande Rånäs Slott. Med sin vigsel planerad att äga rum i den närliggande Fasterna kyrka, som ligger ca 5 min bort med bil från Rånäs slott. 
 
Efter vigseln firades och gratulerades paret av familjer och gäster utanför kyrkan en stund innan alla gästerna åkte tillbaka till Rånäs slott för att starta minglet på slottets baksida. Under den tiden fotade vi porträtten på grässlätten bakom Fasterna kyrka och E & F fick tid till att bara landa i alla känslor.
 
Och när jag ändå är på ämnet porträttfotografering under er bröllopsdag så vill jag snabbt förklara hur jag jobbar. För alla vi fotografer gör olika när det kommer till porträtten och att lägga upp dagen. Men jag delar iallafall alltid upp porträtten med paren under dagen, på två men gärna på tre tillfällen. Och lånar alltid paret under golden hour på kvällen också. Jag har många års erfarenhet och fotat många bröllop, så jag behöver inte längre 1-2 timmar porträtt utan delar hellre upp på tre kortare tillfällen utspritt på dagen, detta för att få olika miljöer, känslor och ljus. Dessutom flyter dagen på bättre på de sättet och paren upplever inte att det känns stelt och krystat. 
 
brudpar kysser varandra i kyrkan
När det gäller kvällens golden hour, så gör jag det oavsett om det är solnedgång eller om det är mulet, jag tycker att kvällsporträtten är helt fantastiska att ta. Anledningen är för att paret alltid är så avslappnade vid den fotograferingen, vi känner varandra nu, så väl, ni är inte längre nervösa, ingen stress och ni kan komma ut för frisk luft mitt i middagen och springa av er med mig på gräset, få ett par minuter av paus och kramande. Jag lovar att det är värt det. Här får ni underbara bilder!

Jag har tidigare skrivit om att ha sitt bröllop på Rånäs slott och jag rekommenderar er verkligen att läsa det när ni nu har hamnat här, för att få mer information om själva slottet och att ha sitt bröllop just där.  ”Planera ditt drömbröllop på Rånäs Slott”

PLANERAS DET BRÖLLOP?

HÖR AV ER VETJA.