Anna Ejemo

GRAVIDFOTOGRAFERING PÅ HÖSTEN

- Hur gör vi om det är kallt?

En gravidfotografering utomhus på hösten i Stockholm!

Hur fantastiskt vacker är då inte hösten med sin natur och det vackra mjuka ljuset som är. Men så kommer ju hösten med kyligare temperaturer och på bara en månad förändras klimatet ganska ordentligt. Så, vad gör man om man vill fota sin graviditet relativt avklätt men det är kallt ute? 

Det är en fråga jag ganska ofta får just denna årstid, för generellt så förknippar vi denna årstid som trist och grå, kall framförallt och därför tycker jag att det är viktigt att visa upp bilder som tas även den tiden på året. En gravidfotografering utomhus under höstens kyligare dagar, hur gör vi då?I detta inlägg svarar jag på bland annat dessa frågor:

Hur ska man klä sig?
Hur länge fotar vi?
Vart fotar vi?
gravid kvinna står utomhus i svart kappa och barfota i gräset under en stor ek
En gravidfotografering med Asabea är något jag verkligen sett fram emot, jag har följt henne länge på instagram och jag beundrar henne såväl som person och som barnmorskan hon utstrålar genom sitt konto. Hon skrev tillsammans med sin syster Opokua Britton, boken Föda och har du inte läst den men är gravid iallafall med första barnet, är det min rekommendation att läsa den.

Fotograferingen med Asabea fick vi till sent i oktober månad, en tidig morgon, och det var kallt den morgonen, ca 3 grader och den första snön kom även om det inte var tillräckligt för att stanna, men små små snöflingor i starten på fotograferingen. Platsen hade jag sett ut ett par veckor innan, då min önskan var att ha något annat än intill vattnet, att få använda naturen trots att den var i nedgående fas pga sen höst och kyla.

VART FOTAR VI PÅ HÖSTEN?

Först och främst vill jag klargöra att möjligheten att fotas hemma i sitt hem alltid finns och är något jag erbjuder oavsett årstid för dem som vill det. Men känner man för att fotograferas utomhus, vilket jag såklart älskar, och det är höst eller tidig vår, kanske är det vinter även.. 
så väljer jag alltid platser där vi har möjlighet att parkera bilarna nära för att undvika att bli kalla i onödan innan eller efter själva fotograferingstiden. 

Denna plats som visas på bilderna nedan är perfekt för dig som vill fotas under hösten och vill utmana dig lite med kylan för att få bilder i naturen.
Jag älskar ekar om hösten och lyckan inom mig när jag hittade denna fantastiska plats var total och detta har blivit en plats jag återkommer till för fler fotograferingar. 

VAD SKA MAN HA PÅ SIG NÄR DET ÄR KALLT?

Mitt främsta tips är såklart att ha varma kläder nära till hands. Vinterjacka, vantar, halsduk, varma skor – allt!
Även om man önskar avskalade hudnära bilder så är kläderna a och o. För att hålla värmen så nära inpå fotograferingen som möjligt och att så snart som möjligt få upp värmen igen när vi fotat klart. Och givetvis finns möjlighet att värma sig emellan också.
 
Jag lovar att vi har bilen i närheten och viktigt att nämna är att vi inte behöver en hel timme för fotograferingen när det är kallt ute. Så fort jag känner att vi har fått bilderna vi behöver och vill ha så kan vi avsluta. Denna fotografering som visas i detta inlägg fotades på ca 20-25 minuter. Och jag anser definitivt att man får riktigt bra bilder, på så kort tid.
Jag låter bilderna nedan tala för sig.
 
 

Letar du en gravidfotograf och önskar föreviga din graviditet, isåfall är det dags att kontakta mig så bokar vi in din fotografering direkt! 

Läs mer om mig som gravidfotograf och se om jag kan vara den rätta fotografen för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *