Anna Ejemo

SLOTTSBRÖLLOP PÅ THORSKOGS SLOTT

BRÖLLOPS POPULÄRA THORSKOGS SLOTT

Det populära bröllopsslottet Thorskogs Slott, är rent av en underbar plats för er att gifta er på och spendera er bröllopshelg. Varför?

Det är beläget bara en kort bilresa utanför Göteborg (4 mil), och med relativ närhet till Norges gränser på bilavstånd (25mil från Oslo), är Thorskogs Slott en enastående plats för både svenska, – men också norska bröllopspar. Med närheten till Norge är det inte förvånande att många norska par som också vill ha ett slottsbröllop, väljer att säga sina löften här.

 

Den enkla tillgängligheten och den inspirerande atmosfären gör Thorskogs Slott till en naturlig plats för er som vill samla era nära och kära för en helg där alla kan bo kvar och fira kärleken tillsammans.

Övernattningsmöjlighet för upp till 100 gäster och har man fler gäster finns det hotell i närheten.

 

Har du inte koll på Thorskogs slott och önskar veta mer än det jag berättar här så kika in hos dom via denna länk: https://www.thorskogsslott.se/

 

vigselplats utomhus med stolar på gräsmatta och mycket blommor
vigselplats utomhus med mycket blommor

FIRST LOOK - I GRÖNSKAN MED UTSIKT MOT SLOTTET

När jag har fotat på Thorskogs slott har den lilla platån/höjden, som är intill slottet, vart platsen för first look. Platsen är vackert gömd bakom lummig grönska vilket gör att det känns privat och rofyllt för detta tillfälle på dagen. Samtidigt utsikt över slottet och vigselplatsen på avstånd.

UTOMHUS VIGSEL FRAMFÖR SLOTTET

Klackarna i backen, luften fylld av spänning och förväntan, och där står ni två – redo att ta ert nästa steg tillsammans. En utomhus vigsel på Thorskogs slott är vackert, framför slottet går en grusgång och den omfamnar en större gräsyta som känns inbäddad i naturen, Thorskogs slott har mycket grönska och är om sommaren en fantastisk oas att befinna sig i.

Med stolar till gästerna och blomsterarrangemang som pryder vigselplatsen blir detta en perfekt plats för er vigsel.

MINGEL OCH BRUDSKÅL INTILL DAMMEN

Efter vigslar kommer det ljuvliga minglet, och här framför slottet ligger det en damm alldeles intill. Med fontän och härliga trädgårdsmöbler under parasoll, en perfekt plats för erat mingel. Här kan man skära tårtan, eller ha champagnetorn exempelvis. 

brudpar som går bland gäster och blomblad kastas
brudpar som häller champagne i glas

BRÖLLOPSMIDDAG - THORSKOGS SLOTT

Med möjlighet upp till 120 i gästantal dukar Thorskogs slott upp till middag i orangeriet. De stora fönstrena runt om i hela lokalen bidrar till att lokalen är ljusare samtidigt som det är högt i tak. Närhet till flera toaletter och även bar precis intill, direkt utgång till slottets framsida för den som vill ta en nya luft under middagen.

En väl och bra planerad lokal helt enkelt enligt mig som har sett de mesta genom åren.

I september hade jag äran att fånga ögonblicken under en oförglömlig bröllopshelg på Thorskogs Slott. Min kära vän och kollega fick föda sin bebis och jag fick förtroendet att ta bröllopet i hennes ställe. Det var ett norskt par som valde denna sagolika plats för att säga sina löften, och jag hade förmånen att dokumentera deras kärleksfulla resa tillsammans med ett team av fantastiska branschkollegor.

Från den skickliga floristen som förvandlade gräsytan framför slottet till en blomstrande dröm för utomhusvigseln, och den riktigt duktiga bröllopskoordinatorn Amanda som med sitt team gjorde att hela helgen flöt på i bästa möjliga mån ihop med personalen på slottet. Det är alltid en ynnest att få jobba med duktiga människor som är specialister på det dom gör och det blir en stor skillnad i detaljerna och helheten.

På detta bröllop hade paret även tagit in två musiker som spelade saxofon och fiol ihop med musiken och det blev ett sånt jäkla drag, både middag och fest blev något utöver det vanliga.

Bröllopskoordinator: https://www.amandastrand.com/
Och som ni nu såklart förstått var platsen för bröllopet: https://www.thorskogsslott.se/
 
Kika gärna på några av bilderna från den dagen nedan och bli inspirerad.

PLANERAS DET BRÖLLOP?

HÖR AV ER VETJA.